Student Centraal

Over dit evenement

Categorie
Conferenties
Organisator
Sectie Therapie
Datum en tijd
1 feb. 2023 13:30 - 17:00
Locatie
Kerkelijk Centrum Emmaüs, Laan der Verenigde Naties 94, Ede. Ook online te volgen.

Op 1 februari 2023 organiseert de Sectie Therapie van de VCW weer een bijeenkomst onder de titel “Student Centraal”. Doelstelling is dat (voormalig) studenten, bij voorkeur van de drie opleidingen voor contextuele therapie en hulpverlening in Nederland, in staat worden gesteld hun onderzoek, nieuw ontwikkelde methode of programma te presenteren. Dit ter verrijking en permanente innovatie van het contextuele gedachtegoed.

Een nieuwe methodiek - door Hermine Vonk (CHE)
Hermine is op zoek naar een samenhang tussen de volgende drie componenten; Verbeeldtaal (middels het werken met Playmobil), het Pastoraat (de plek van God) en het contextuele gedachtegoed, om dit vervolgens tot een methodiek te ontwikkelen. In de presentatie zal zij naast de kennismaking met deze methodiek ons ook laten zien hoe deze op de meest effectieve wijze en wanneer in te zetten is in de behandeling.

Loyaliteit en uithuisplaatsing - door Hans Baptist (Nagy Academie)
Wat als ik naast biologische ouders ook pleegouders, weekendpleegouders, netwerkpleegouders, crisispleegouders en/of gezinshuisouders heb?
Hans is werkzaam bij Gezinshuis Caricon voor kinderen die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen.

De Belangrijke Ander - door Ricky Elenbaas (CHE)
De Belangrijke Ander, een belangrijk uitgangspunt van de contextuele benadering, kan ook een dier zijn. Tijdens haar onderzoek, met de (relationeel-ethische) visie als uitgangspunt, naar de werkwijze van Stichting Zebra-Zorg is ontdekt dat dieren veel houvast geven aan cliënten. Er is sprake van een geven en ontvangen tussen cliënt en dier. Een Belangrijke Ander dus.
Ricky is werkzaam bij de "Stichting Zebra-Zorg” een kleinschalige zorgorganisatie die kinderen, jongeren en volwassenen een afwisselend dagprogramma biedt met gespecialiseerde individuele begeleiding en groepsbegeleiding in een groene, dierrijke omgeving.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen