VERLIES EN LEVEN
een symposium over verdriet, hoop en veerkracht

Verlies hoort bij het leven. En dat brengt verdriet en rouw mee. Maar vaak ook verbinding en hoop. Het is een complexe levenservaring, die naast het achterlaten van mensen en kansen, zichtbaar maakt hoe het leven weer wint aan levenskracht en mogelijkheden. Veerkracht!
Psycholoog en systeemtherapeut An Hooghe, die al jaren onderzoek doet naar dit thema gaat in op het rouwproces van ouders die een kind verloren hebben. 
Wilma van Klaveren MA, contextueel therapeut, supervisor en leertherapeut VCW en ECP therapeut, brengt daarna de 22e Ammy van Heusdenlezing. Zij deed vanuit de contextuele benadering onderzoek naar rouw en (ethische)verbeelding en richtte zich daarbij op de relationeel-ethische betekenis van de 'aanwezigheid van de afwezige' na verlies. In haar lezing worden deze thema’s verder verkend. 
Voor en na de lunch is er telkens een workshopronde, waar een keuze gemaakt kan worden uit een 6-tal workshops, waarin vanuit hele verschillende hoeken nader op het onderwerp wordt ingegaan. Kijk onder 'workshops' 
voor de verschillende onderwerpen.
Als afsluiter van de dag geeft Odette de Theije, kinder- en jeugd psychiater, theatermaker en ervaringsdeskundige, ons een blik in hoe haar inzichten als psychiater veranderen door het verlies in haar eigen leven. Zij speelde de afgelopen maanden een theatervoorstelling over het verlies van haar man. Voor ons geeft zij een beklijvende lezing.
Het wordt een intense dag over verlies en leven.

DATUM en TIJD
Woensdag 7 november 2018 van 09.00 - 16.30 uur

SYMPOSIUMLOCATIE
Cultuur- en congrescentrum Antropia, Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen.
Antropia ligt naast NS-station Driebergen-Zeist en de A12-afslag Driebergen-Zeist


DOELGROEPEN
Het symposium is bedoeld voor onder meer hulpverleners, therapeuten,  psychologen, professionals in de jeugdzorg, (huis)artsen, mediators en geestelijk verzorgers en alle andere professionals die in hun werk te maken hebben met verlies en rouw.

NIEUWSFLITS
Met enige regelmaat worden leden en andere geïnteresseerden door middel van een Nieuwsflits per email geïnformeerd over wetenswaardigheden over het symposium. 
Kijk hier voor Nieuwsflits 1
Kijk hier voor Nieuwsflits 2
Kijk hier voor NIeuwsflits 3
Kijk hier voor Nieuwsflits 4